Pay or Share

ZB45 hanteert het pay or share principe. Tijdens onze open inloop kan je, onder bepaalde voorwaarden, gratis van onze apparatuur gebruik maken. Op andere dagen zijn onze machines en expertise te huur.

Kennis delen

Tijdens de dinsdagen bieden wij onze expertise gratis aan, omdat we graag anderen kennis willen laten maken met de mogelijkheden van digitale fabricage. Wij hebben veel geleerd van andere Fab Labs en hun publicaties op internet. Daarom willen we ook graag dat mensen die van ons lab gebruik maken, hun ervaringen via internet delen.

Pay

Machine huren? De prijzen van onze machines vind je op https://zb45.nl/reserveren. Naast machines kan je bij ons ook technische ondersteuning bij de bediening inhuren of hulp krijgen met het uitwerken van een ontwerp.

Share

Tijdens de open inloop kan je gratis met onze machines experimenteren. Daar staat tegenover dat je de kennis die je daarbij opdoet, deelt met andere gebruikers.

Hoe dat werkt:

  • maak een account aan (rechtsonder op deze pagina). Ben je in ZB45? Vraag dan een medewerker het account direct te activeren.

  • documenteer je werk in een blogpost:

  • wat je aan het maken bent

  • welke materialen je gebruikt

  • welke machines je gebruikt, met welke instellingen

  • vul de documentatie aan met ontwerptekeningen en foto's

Gebruik van machines tijdens de open inloop is tijdens het eerst ½ uur gratis. Of je langer/vaker gratis gebruik van machines mag maken, hangt af van hoe goed je eerdere projecten hebt gedocumenteerd!