Over ons

ZB45 is een Makerspace (of FabLab), gevestigd op het Zeeburgerpad in Amsterdam.

Wij beschikken over een werkplaats met digitale maakmachines (lasersnijders, 3D printers, CNC frezen, vinyl snijder), maar hebben ook ruimte voor staal- en houtbewerking.

Meer weten over ZB45, kijk de bovenstaande video, gemaakt door Osira Verspyck

Hoe werkt ZB45 Makerspace Amsterdam?

Open Dinsdag

Ben je geïnteresseerd in de makerspace en wil je eens komen kijken? Kom dan op dinsdag langs voor een gratis rondleiding.

Lidmaatschap

Als je gebruik wil maken van de makerspace, kan je lid worden. Dit kost € 10,- per maand. Hierbij zit 1 uur gebruik van de lasersnijder én 1 uur 3D-printen inbegrepen. Als lid kan je op dinsdag van 12:00 tot 21:30 aan je eigen project komen werken in de makerspace, in het gezelschap van andere makers. Ook is er dinsdag vaak een presentatie of brainstorm.

Heb je jouw 1 uur lasersnijden of uur 3Dprinten deze maand al gebruikt? Dan kan je op dinsdag zonder reservering een machine gebruiken. De laser kost € 30,- per 1 uur, 3D printen kan voor € 5,- per uur. Op dinsdag kan je de laser niet reserveren en gaat het lasergebruik per uur. Als er geen wachtenden zijn, kan je direct nog 1 uur doorwerken. Als er wel wachtenden zijn, dan gaan degenen die nog niet aan de beurt geweest zijn voor.

Advies: heb je hulp nodig bij het gebruik van machines, dan kan één van onze medewerkers je helpen. Voor sommige machines kan je inschrijven voor een aparte cursus. Advies van onze medewerkers kost € 15,- per kwartier.

Coworking space

Als je lid bent, kan je op maandag, woendag, donderdag en vrijdag ook bij ZB45 makerspace komen werken. We zijn open van 9:00 tot 18:00, maar je moet wel van tevoren reserveren. Werken in de co-workingspace kost € 15,- per dag. Internet, koffie en thee is inbegrepen, voor gebruik van machines betaal je apart.

Machines huren

Als je lid bent, kan je machines huren op elke dag van de week. Je kan via de website reserveren. Op dinsdagen is reserveren niet mogelijk.

Vast contract

Bevalt werken in de makerspace je goed? Dan kan je een vast contract met ons afsluiten. Je betaalt dan € 200,- per maand (+borg) en krijgt je eigen sleutels. Je kan dan elke dag in de makerspace werken van 08:00 tot 20:00.

Opslag van goederen

Wil je jouw werk achterlaten in de makerspace? Dat kan, maar ruimte is bij ons een schaars goed, dus je betaalt voor opslag.

 • box 62.4x38x35cm / 84 liter: eenmalig 25 euro, daarna € 5,- per maand
 • hele kast 90x40x176cm: eenmalig 25 euro, daarna € 25,- per maand
 • houten platen: 250x125x2cm: € 5,- per maand in gedeelde legkast

Overige kosten:

 • De laser huren kost € 30,- per uur. Je kan de laser online reserveren.
 • 3D printen kost € 5,- per uur als je zelf aanwezig bent en € 10,- per uur als je het door ons laat doen of weggaat terwijl de printer aan staat.
 • Advies van onze experts kost € 15,- per kwartier

Kleine letterjes:

 • De rondleiding is niet bedoeld voor groepen, voor een groep kan je apart een afspraak maken.
 • Je kunt 1 uur laseren en 1 uur 3D printen niet "opsparen" of doorschuiven naar volgende maanden.
 • Als je werkt in de co-working space en er komt iemand bij jou op bezoek, dan hanteren we de volgende tarieven:
  • iemand komt iets afgeven: gratis
  • vergader-afspraak: je betaalt € 5,- voor jouw gast
  • samen werken: je betaalt ook de dagprijs voor jouw gast
 • Alle prijzen zijn incl. 21% BTW, wijzigingen voorbehouden

Contactgevens

ZB45 Makerspace Amsterdam

Zeeburgerpad 45

1019 AA Amsterdam

Email: make @ zb45.nl
telefoon: 020-2620317 (tussen 10:00 en 17:00).