Nieuwsbrief oktober 2014

Hierbij weer de onregelmatig verschijnende nieuwsbrief van ZB45.

In de herfstvakantie is er weer een tweedaagse 3D Printclub voor jongeren van 10-15 jaar. Aanmelden hiervoor kan nog!

In navolging van de 3D Printclub voor jongeren starten we nu ook op veler verzoek een Introductie workshop 3D Printen voor volwassenen.

De workshop Re-design kleding was ook inspirerend en krijgt een herhaling op zaterdagen. Kijk hieronder of op de website voor de data.

Iedere dinsdag is er de Open Inloop van 12-21.30 uur.

Hieronder het workshop-/cursusaanbod voor oktober:


Werken met de CNC
In ZB45 heeft Jaap een CNC frees gebouwd. Deze is inmiddels volop in gebruik. Donderdag 9 oktober van 9.30-12.00 uur is er weer een cursus waarin je kunt leren werken met de CNC.
https://zb45.nl/freesworkshop

De 3D Printclub: Herfstvakantie of naschools in november
Op woensdag- en donderdagmiddag 15 en 16 oktober van 13.00-17.00 uur start de 3e 3D Printclub voor jongeren van 10-15 jaar. Aanmelden hiervoor kan nog!
In 2x 4 uur leer je 3D ontwerpen en hoe je een 3D ontwerp uit de printer kan krijgen. Ontdek zo de magie van het maken! De 3D Printclub wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.
Op maandagmiddag 3 november van 15.30-17.30 uur start de naschoolse 3D Printclub voor jongeren van 10-15 jaar. Aanmelden hiervoor kan al!
In 4 maandagmiddagen van 2 uur leer je 3D ontwerpen en hoe je een 3D ontwerp uit de printer kan krijgen. Ontdek zo de magie van het maken! De 3D Printclub wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.
http://zb45.nl/3dprintclub

Lascursus
Op zaterdag 18 oktober van 10.00-16.00 uur is er weer een cursus MIG-lassen.
Je kan ook per groepje van 3 inschrijven. Voor gevorderden- en privé cursussen kan je contact opnemen met make @ zb45.nl
http://zb45.nl/lassen

Cursus Inkscape tekenen voor lasersnijden
In deze cursus wordt het 2D tekenprogramma Inkscape uitgelegd met als uitgangspunt het maken van tekeningen voor de lasersnijder.
Op woensdagmiddag 22 oktober van 13.00-16.00 uur is er weer een cursus.
https://zb45.nl/cursusinkscape

Offlabeled - Re-design kleding
Leer aan de hand van een selectie afgedankte kleren uit je klerenkast, deze opnieuw te modelleren naar je eigen lichaam. Leer gebruik te maken van verschillende naaitechnieken, zowel met naald en draad als met overlock- en naaimachines met verschillende steken.
Jelica Cicic heeft een jarenlange ervaring als kunstenares werkend met textiel en naaitechnieken. Laat je bij jouw creaties inspireren door haar advies en kennis. Zaterdag 25 oktober van 10.00-16.00 uur.
https://zb45.nl/OffLabeled

Introductie-workshop 3D Printen (Volwassenen)
In deze workshop leer je zelf printen met de Ultimaker 3D printer. Ook als je nog nooit een 3D tekening op een computer gemaakt hebt kun je leren 3D ontwerpen en 3D printen. Maandagavond 27 oktober van 19.00-21.30 uur.
https://zb45.nl/introductie3Dprint


Verder organiseren we geregeld workshops als er voldoende vraag naar is. Ben je geinteresseerd in de onderstaande workshops, stuur dan een email aan make @ ZB45.nl.

Workshop prototyping met Arduino
Ben je geinteresseerd in een Arduino workshop, stuur dan een email aan make @ ZB45.nl. Vermeld daarin ook wat je graag zou willen maken met een Arduino. Bij voldoende aanmeldingen plannen we een workshop.
https://zb45.nl/Arduino

De 3D print meetup
Voor iedereen met een 3d printer. Of hij nu al af is of niet, neem je eigen 3d printer mee. Laat je nieuwste hack bewonderen en krijg tips voor calibreren, upgrades, en instellingen. Verder is dit ook de gelegenheid om een heel stel verschillende printers naast elkaar te zien. Mocht je geinteresseerd zijn en of een interessant onderwerp weten voor een presentatie, laat het dan even weten.
https://zb45.nl/3Dprintmeetup

Makerspace workshop voor bedrijven
Eens wat anders doen dan een standaard borrel? Bij ZB45 kunt u in twee uur kennismaken met de Makerspace, 3D printen en lasersnijden.
https://zb45.nl/bedrijvenworkshop

3Dprint op School
In samenwerking met De Rode Loper op school organiseren wij in het komend schooljaar 3D print workshops op basisscholen in Amsterdam Oost.
http://zb45.nl/3dprintopschool