Nieuwsbrief van Makerspace ZB45 - December 2014

Hier weer de nieuwsbrief van ZB45.

In december bieden we weer een aantal workshops. Andere workshops krijgen een vervolg in januari.

Iedere dinsdag is er de Open Inloop van 12:00 tot 21.30 uur.

Hieronder het workshop-/cursusaanbod voor december:

3D Printclub in de kerstvakantie

In de kerstvakantie is er weer een 3Dprintclub voor jongeren van 10 tot 15 jaar. Op maandag 22 en dinsdag 23 december kan je in 2 x 4 uur leren 3D printen en ontwerpen. Ontdek zo de magie van het maken! De 3D Printclub wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.
http://zb45.nl/3dprintclub

Bouw je eigen Ultimaker 3D Printer
In het weekend van 9-10-11 januari bouwen we weer Ultimakers! In één weekend bouw je zelf een Ultimaker 3D Printer. Je leert de printer tijdens de bouw door en door kennen. Kijk voor aanmelden en meer informatie op de website.
https://zb45.nl/bouwen3dprinter

Cursus Inkscape tekenen voor lasersnijden
In deze cursus wordt het 2D tekenprogramma Inkscape uitgelegd met als uitgangspunt het maken van tekeningen voor de lasersnijder.
Op woensdagochtend 17 december van 09.30-12.30 uur is er weer een cursus.
https://zb45.nl/cursusinkscape

3D Printen - Introductie workshop (Volwassenen)
In deze workshop leer je printen met de Ultimaker 3D printer. Ook als je nog nooit een 3D tekening op een computer gemaakt hebt kun je leren 3D ontwerpen en 3D printen. Maandagavond 15 december van 19.00-21.30 uur.
https://zb45.nl/introductie3Dprint

Werken met de CNC
Onze zelfbouw CNC freesmachine is volop in gebruik. Donderdag 15 januari van 9.30-12.00 uur is er weer een cursus waarin je kunt leren werken met de CNC.
https://zb45.nl/freesworkshop

Lascursus
Er zijn weer cursussen mig-lassen op 11 en 18 december en op 24 januari. De cursus wordt gegeven in groepen van 3 personen. Je kan ook met een groepje van 3 inschrijven op een dag naar keuze. Voor gevorderden- en privé cursussen kan je contact opnemen met make @ zb45.nl
http://zb45.nl/lassen

Offlabeled - Party clothes
Vóór de feestdagen nog een unieke outfit nodig? Breng dan je feestelijkste kleding mee om hier weer een unieke uitstraling aan te geven. Op zaterdag 13 december kun je samen met Jelica Cicic je kleding om toveren tot een bijzondere creatie.
https://zb45.nl/OffLabeledpartyclothes

Verder organiseren we geregeld workshops als er voldoende vraag naar is. Ben je geinteresseerd in de onderstaande workshops, stuur dan een email aan make @ ZB45.nl.

Workshop prototyping met Arduino
Ben je geinteresseerd in een Arduino workshop, stuur dan een email aan make @ ZB45.nl. Vermeld daarin ook wat je graag zou willen maken met een Arduino. Bij voldoende aanmeldingen plannen we een workshop.
https://zb45.nl/Arduino

Makerspace workshop voor bedrijven
Eens wat anders doen dan een standaard borrel? Bij ZB45 kunt u in twee uur kennismaken met de Makerspace, 3D printen en lasersnijden.
https://zb45.nl/bedrijvenworkshop

3Dprint op School
In samenwerking met De Rode Loper op school organiseren wij in het komend schooljaar 3D print workshops op basisscholen in Amsterdam Oost. http://zb45.nl/3dprintopschool