Nieuwsbrief van Makerspace ZB45 - November 2014

Hier weer de nieuwsbrief van ZB45.

Voor de Introductie 3D Printen voor volwassenen was veel interesse, deze workshop gaan we nu maandelijks plannen. Ook voor kinderen begint er weer een naschoolse workshop.

Naast de Offlabeled workshop Re-design kleding organiseren we een twee wekelijkse naaiworkshop gericht op bijzondere naaitechnieken die je kunt toepassen op je eigen kleding. De eerste woensdag is gericht op Tesselation naaitechniek.

Iedere dinsdag is er de Open Inloop van 12-21.30 uur.


Hieronder het workshop-/cursusaanbod voor november:

De 3D Printclub: na school in november en in kerstvakantie
Op maandagmiddag 3 november van 15.30-17.30 uur start de naschoolse 3D Printclub voor jongeren van 10-15 jaar. Aanmelden hiervoor kan nog!
In 4 maandagmiddagen van 2 uur leer je 3D ontwerpen en hoe je een 3D ontwerp uit de printer kan krijgen. Ontdek zo de magie van het maken! De 3D Printclub wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. Er is ook een 3Dprintclub in de kerstvakantie.
http://zb45.nl/3dprintclub

Cursus Inkscape tekenen voor lasersnijden
In deze cursus wordt het 2D tekenprogramma Inkscape uitgelegd met als uitgangspunt het maken van tekeningen voor de lasersnijder.
Op maandagmiddag 10 november van 13.00-16.00 uur is er weer een cursus.
https://zb45.nl/cursusinkscape

Offlabeled - naailessen gericht op een speciale naaitechniek
Om de week op woensdagochtenden van 9.00 - 11.30 behandeld Jelica Cicic bij ZB45 een speciale naaitechniek. Deze technieken kunnen dan eventueel toegepast en verder uitgewerkt worden in de OffLabeled workshops 'Redesign clothes' op een zaterdag. Woensdagochtend 12 november is gericht op Tesselation techniek. Kijk op de website van ZB45 voor meer informtie over deze techniek.  Woensdagochtend 26 november werken we verder aan deze techniek. Je kunt ook één van beide woensdagen bij wonen om deze techniek te leren.
https://zb45.nl/tesselation

Werken met de CNC
De door Jaap gebouwde CNC frees van ZB45 is volop in gebruik. Vrijdag 14 november van 9.30-12.00 uur is er weer een cursus waarin je kunt leren werken met de CNC.
https://zb45.nl/freesworkshop

Lascursus
Op zaterdag 15 en 29 november van 10.00-16.00 uur zijn er weer cursussen MIG-lassen. De cursus wordt gegeven groepjes van max 3 personen.
Je kan ook met een groepje van 3 inschrijven op een dag naar keuze. Voor gevorderden- en privé cursussen kan je contact opnemen met make @ zb45.nl
http://zb45.nl/lassen

Offlabeled - Re-design kleding
Leer aan de hand van een selectie afgedankte kleren uit je klerenkast, deze opnieuw te modelleren naar je eigen lichaam. Leer gebruik te maken van verschillende naaitechnieken. De groepen zijn maximaal 5 deelnemers, zo is er veel aandacht per persoon. Er zijn meerdere naaimachines, lock-machines en over-stitch machines aanwezig.
Jelica Cicic heeft een jarenlange ervaring als kunstenares werkend met textiel en naaitechnieken. Laat je bij jouw creaties inspireren door haar advies en kennis. Zaterdag 22 november van 10.00-16.00 uur.
https://zb45.nl/OffLabeled

Introductie-workshop 3D Printen (Volwassenen)
In deze workshop leer je zelf printen met de Ultimaker 3D printer. Ook als je nog nooit een 3D tekening op een computer gemaakt hebt kun je leren 3D ontwerpen en 3D printen. Maandagavond 24 november van 19.00-21.30 uur.
https://zb45.nl/introductie3Dprint

Verder organiseren we geregeld workshops als er voldoende vraag naar is. Ben je geinteresseerd in de onderstaande workshops, stuur dan een email aan make @ ZB45.nl.

Workshop prototyping met Arduino
Ben je geinteresseerd in een Arduino workshop, stuur dan een email aan make @ ZB45.nl. Vermeld daarin ook wat je graag zou willen maken met een Arduino. Bij voldoende aanmeldingen plannen we een workshop.
https://zb45.nl/Arduino

Makerspace workshop voor bedrijven
Eens wat anders doen dan een standaard borrel? Bij ZB45 kunt u in twee uur kennismaken met de Makerspace, 3D printen en lasersnijden.
https://zb45.nl/bedrijvenworkshop

3Dprint op School
In samenwerking met De Rode Loper op school organiseren wij in het komend schooljaar 3D print workshops op basisscholen in Amsterdam Oost.
http://zb45.nl/3dprintopschool