Nieuwsbrief augustus/september 2014

Het laatste nieuws en cursusaanbod van ZB45!

De eerste sessie van de 3D Printclub was een enorm succes! De deelnemers hebben mooie, bijzondere en praktische eigen ontwerpen gemaakt. De workshop werd afgesloten met een 3D Print-diploma. Hiermee kunnen ze nu op dinsdagen terugkomen om hun eigen ontwerpen uit te printen. Later in het jaar organiseert ZB45 een 3D Printclub Dag.

Het cursusaanbod in ZB45 bereidt zich nog steeds uit. In september starten we bijvoorbeeld met een workshop Re-design kleding en een 3D Print Meetup.

Iedere dinsdag is er gewoon de Open Inloop van 12-21.30 uur.

Hieronder het workshop-/cursusaanbod voor augustus en september:

De 3D Printclub
De volgende serie van de 3D Printclub start op woensdagmiddag 17 september.
In 4x 2 uur (na school) leer je 3D ontwerpen en hoe je een 3D ontwerp uit de printer kan krijgen. Ontdek zo de magie van het maken! De 3D Printclub wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.
http://zb45.nl/3dprintclub

Offlabeled - Re-design kleding
Een Personal Coach, Jelica Cicic, helpt je een quick-scan te maken van je kast. Je gaat heel anders aankijken tegen je jacks, shirts, leggings... Zaterdag 6 september begint deze workshop van 4 zaterdagmiddagen.
Leer hoe je kleding kunt re-designen om opwindende nieuwe en modieuze ontwerpen te creëren. Ontdek hoe je tesselatie, vinyl printing en laser cutting technieken kunt gebruiken voor textiel en kleding.
https://zb45.nl/OffLabeled

Cursus Inkscape tekenen voor lasersnijden
In deze cursus wordt het 2D tekenprogramma Inkscape uitgelegd met als uitgangspunt het maken van tekeningen voor de lasersnijder.
Op donderdagmiddag 11 september van 13-16.00 uur is er weer een cursus.
https://zb45.nl/cursusinkscape

De 3D print meetup
Op dinsdagavond 9 september organiseren we een 3D print meetup voor iedereen met een 3d printer. Of hij nu al af is of niet, neem je eigen 3d printer mee. Laat je nieuwste hack bewonderen en krijg tips voor calibreren, upgrades, en instellingen. Verder is dit ook de gelegenheid om een heel stel verschillende printers naast elkaar te zien.
We zijn nog op zoek naar presentaties, dus laat het even weten als je een leuk onderwerp hebt.
https://zb45.nl/3Dprintmeetup

Lascursus
Op zaterdag 18 oktober is er weer een cursus MIG-lassen.
Je kan ook per groepje van 3 inschrijven. Voor gevorderden- en privé cursussen kan je contact opnemen met make @ zb45.nl
http://zb45.nl/lassen

Werken met de CNC
In ZB45 heeft Jaap een CNC frees gebouwd. Deze is inmiddels volop in gebruik. Kijk op de website voor de datum van de eerstvolgende workshop.
https://zb45.nl/freesworkshop

Workshop prototyping met Arduino
Ben je geinteresseerd in een Arduino workshop, stuur dan een email aan make @ ZB45.nl. Vermeld daarin ook wat je graag zou willen maken met een Arduino. Bij voldoende aanmeldingen plannen we een workshop.
https://zb45.nl/Arduino

Eten bij ZB45
Tibor kookt (bijna) elke dinsdag een voedzame maaltijd. Rond 18:00 wordt het eten geserveerd.
http://zb45.nl/eten

3Dprint op School
In samenwerking met De Rode Loper op school organiseren wij in het komend schooljaar 3D print workshops op basisscholen in Amsterdam Oost.
http://zb45.nl/3dprintopschool

Unsubscribe from this newsletter