Nieuwbrief april 2014

Ein-de-lijk weer een nieuwsbrief van ZB45. Dat was er even niet van gekomen. Maar geen nieuws is goed nieuws, het was zo druk bij ZB45 dat de nieuwsbrief erbij in schoot.

Ondertussen hebben we nog steeds elke dinsdag open inloop, van 12:00 tot 21:30. Je kan dan terecht voor kleine 3D print of laser uitprobeersels en om kennis te maken met ons en onze machines. De andere dagen zijn er machines en werkruimte te huur.

Verder werken we aan allerlei projecten: Er wordt gebouwd en ontworpen aan diverse 3D printers (een opvouwbare, een heel goedkope, en een Ultimaker-kloon), en aan 3D scanners. Ook willen we graag dat ieder kind al op de basisschool kennismaakt met 3D printen en ontwerpen. Daarom zijn we het 3Dprintopschool project gestart.

Onze Fab Lab Truck is weer uit de winterstalling. We gaan dus ook weer het land door voor presentaties en workshops.

Ook hebben in ZB45 weer een aantal workshops op het programma staan:

Voor de workshops kan je je inschrijven via de website.

Ten slotte: Op 31 mei presenteren het Open Gilde en Amsterdam Roest de 'Dag v|h Ambacht': Een meesterlijk gezellig eendaags festival waar moderne ambachtslieden hun vleugels uitslaan. Loop over de markt, proef een lokaal biertje, druk je eigen shirt, praat met de makers en luister naar bevlogen sprekers.