Met een Lerarenbeurs of Voucher op cursus

Voor bijscholing van docenten in het Basisonderwijs, Voorgezetonderwijs en Middelbaar Beroepsonderwijs zijn verschillende vergoedingen beschikbaar.

In het kader van MakerEducation 2018 zijn vouchers beschikbaar voor bezoeken van docenten aan Fablabs en Makerspaces. De workshops worden ondersteund door het Ministerie van OC&W en sponsor Conrad. Hierdoor kunnen docenten voor een bescheiden eigen bijdrage van 50 euro per persoon deelnemen (vóór 20 september 2018). Deze Vouchers zijn aan te vragen bij FabLab Benelux.

Via de Gemeente Amsterdam wordt de Amsterdamse Lerarenbeurs verstrekt aan BO, VO en MBO. Dit kan via het eigen schoolbestuur worden aangevraagd voor bijvoorbeeld het verdiepen of vernieuwen van een curriculum.

ZB45 Makerspace Amsterdam biedt een cursuspakket Digitale Maaktechnieken voor docenten.

Deze verschillende workshops vormen een brede oriëntatie, die aansluit bij de behoefte van veel scholen om hun techniek-onderwijs en kunstzinnige vorming te moderniseren. Deze lessen zijn als één geheel te volgen, maar ook afzonderlijk te boeken.

Het pakket Digitale Maaktechnieken bevat lessen in digitaal ontwerpen, 3D Printen, Lasersnijden, bedienen en onderhoud van machines, programeren met Arduino en het aansturen van de Simple Walker.

De lessen duren 3.5 uur (2x 1,5 uur met half uur pauze) en zijn bedoeld voor groepen van maximaal 6 docenten.

Lees hier meer over de inhoud van docenten-cursus Digitale Maaktechnieken bij ZB45 Makerspace Amsterdam.