Test hennep PLA en cellulose PLA

Voor een project waar ik nu mee bezig ben wou ik de eigenschappen van de materialen testen als ze met een laser gesneden worden. Wat ik specifiek wou weten voor mijn project was of je met snijlijnen vouwlijnen kon maken door ze niet helemaal door het materiaal door te snijden en of de verbinding die ik voor het materiaal bedacht had, zou werken. 

De platen die gebruikt zijn geperst vilt materiaal bestaand uit hennep PLA vezels en cellulose PLA vezels. Ik heb het materiaal gekregen bij mijn stageplek, NPSP. Mocht iemand interesse hebben in het materiaal dan kunnen ze het bedrijf benaderen.

Ik was de test begonnen door op het overige materiaal verschillende snij snelheden te proberen. Daar uit bleek dat de juiste instellingen voor hennep PLA was op karton 380 gram met de power op 100%, voor vouw lijn de speed op 5% en voor snijden op 1%. Voor cellulose PLA was heb bijna hetzelfde behalve dat voor een vouwlijn de speed op 4 % moest.

 

Uit eindelijk bleek dat de tolerantie van de verbinding nog niet werkte, de verhoudingen moeten nog aangpast worden. En ook bleek dat je bij hennep niet echt vouwlijnen kon maken omdat het uiteindelijk scheurt na een paar keer buigen maar met cellulose werkt het wel.

Ook al werkte het model niet in een keer heb ik alsnog veel informatie uit de test kunnen halen.