Mal voor muziekmachine

Ik ben een soort van muziekdoos achtige machine aan het bouwen. Gaatjes in een schijf worden door infraroodontvangers gelezen. De gelezen informatie gaat naar een Arduino die vervolgens solenoids of anderssoortige dingen aanstuurt.

Om leesbare schijven te kunnen maken leek een mal met een boel gaatjes op de juiste plekken me het handigst. Als het goed blijkt te werken laat ik de mal uit staal snijden. Nu heb ik een experimenteerversie van acrylaat gemaakt bij ZB45.

Het ontwerp heb ik gemaakt in Inkscape. Met Inkscape werken heb ik in een 3 uur durende cursus geleerd van Liesbeth (van ZB45).

De Trotec lasersnijder heeft de mal keurig uitgesneden. Eerst alle gaatjes, daarna de buitenrand: Eerst de rood getekende gaatjes, daarna de blauw getekende rand in Inkscape. De printer voert het in deze volgorde uit De instellingen hiervoor zijn makkelijk in te voeren ahv een A4tje met aanwijzingen. Niet alles was meteen helemaal duidelijk voor me (1e keer) maar Liesbeth hielp geduldig met mijn vragen.