CNC meubels voor kantoorinrichting

We kregen pas geleden weer eens de kans om aan de slag te gaan met Opendesk meubels. Op Opendesk worden ontwerpen voor meubels gedeeld. Deze kunnen door lokale makers met behulp van een computer gestuurde frees gemaakt worden.

 

Het bedrijf Upinion ging verhuizen en had een paar mooie ontwerpen van Opendesk uitgezocht voor de inrichting van hun nieuwe kantoor. Nadat we wat correcties en aanpassingen aan de tekeningen hadden gemaakt konden we de freesopdrachten voorbereiden. Vervolgens legden wij een plaat multiplex op de cnc frees en dan kwam er een plaat vol meubelonderdelen weer vanaf. Even wat nokjes doorzagen en splinters wegschuren en konden we de meubels zo in elkaar schuiven. Er kwam geen schroevendraaier aan te pas. Upinion heeft nu een heel kantoor vol met bureaus, kasten en statafels van Opendesk.

Voor verhuizingen kunnen de meubels makkelijk weer uit elkaar en voor andere vestigingen kunnen ze ter plekke bij een lokale maker dezelfde meubels bestellen. Tot slot hebben we ook nog een extra tafel in dezelfde stijl voor ze ontworpen. Deze gaan we natuurlijk ook weer uploaden naar Opendesk. En zo wordt de collectie weer wat groter.
https://www.opendesk.cc/
https://upinion.com/