Labels Jazz Kuipers

Twee weken geleden heb ik voor het eerst een bezoek gebracht aan ZB45 met als doel; labels/kaartjes laseren voor mijn collectie.

Het ontwerp:

Het materiaal wat ik hiervoor wilde gebruiken was 1mm dik zwart passe partout karton. De text en symbolen wilde ik deels gegraveerd en deels niet door en door gelaserd. Dit geeft volgens mij een stuk meer diepte aan iets simpels als een kaartje. Om een beter beeld te krijgen heb ik allereerst een tekening gemaakt met Illustrator. 

label ontwerp

Het logo en de teksten zijn gegraveerd en de wassymbolen zijn half door gelaserd. De instellingen volgen later nog.

De snijtekening:

Omdat ik het cirkeltje en de omlijning compleet door wil snijden en de wassymbolen maar half heb ik deze een andere kleur gegeven. Blauw wordt als eerst gesneden dus de waslabels kregen een blauwe kleur (0000FF). De omlijning en het cirkeltje kregen een rode kleur (FF0000). De delen die gegraveerd moesten worden werden zwart en helemaal ingevuld. Zie de tekening hier beneden:

illustrator snijtekening

 

Het was even spelen met de instellingen, omdat je met het graveren een soort hitte vlek in je karton kan krijgen, maar uiteindelijk was ik super blij met het resultaat! 

De kleding met de labels hangen inmiddels in de winkel in Italië en ik krijg er goede reacties op.