Basisschool in Amsterdam scant 700 leerlingen in 3D

Schoolfotografie van de toekomst 

Op dinsdag 23 februari geeft de organisatie Nieuwe Schoolfoto op de Montessorischool Steigerland in Amsterdam een kijkje in de toekomst van schoolfotografie. In een 3D scanner worden die dag 700 leerlingen volledig gescand. Het resultaat? Een levensechte 3D versie van jezelf die verkrijgbaar zal zijn in verschillende maten. 

Het 3D scannen op zich is geen nieuwe uitvinding, maar het maken van 3D schoolfoto’s is een nog niet eerder uitgevoerd concept. Deze bestaande technologie is nog nooit op zo’n grote schaal in combinatie met schoolfotografie ingezet.

Op dinsdag 23 februari aanstaande zal er tijdens de ‘Wetenschapsweek’ op de Montessorischool Steigerland in Amsterdam 700 leerlingen worden gescand. Daarnaast wil Nieuwe Schoolfoto, de organisatie die de foto’s maakt, leerlingen kennis laten maken met het fenomeen 3D printen. In samenwerking met ZB45 Makerspace, een club die het printen van de 3D foto’s begeleidt, wil Nieuwe Schoolfoto er een educatieve dag van maken in het teken van wetenschap.

Op 23 februari worden van een aantal leerlingen 3D versies geprint. Voor de overige leerlingen zullen de ouders de 3D versies later moeten bestellen net zoals dat ook gaat bij het afnemen van de ‘huidige’ schoolfoto. Naast de 3D scan in de school, staat er buiten op het schoolplein een trailer met een 3D scan waarin geïnteresseerd publiek zich kan laten scannen.

Voor publiek is het mogelijk om tussen 11:00 en 15:00 langs te komen om je te laten scannen in de 3D scanner op het schoolplein.

Date: 
Tuesday, February 23, 2016 - 11:00