INKSCAPE voor visitekaartje

Na de cursus heb ik als test om tekst en afbeeldingen om te zetten naar een uit te snijden path en te arceren afbeelding een visitekaartje gemaakt. Ondanks de heldere handleiding is het zoeken waar alles zit. 

 

De naam URBANJOY wil ik als letters uitgelaserd hebben inclusief de zaag en hamer. De afbeelding van de hamer omzetten naar een path en het aantal vectorpunten vereenvoudigen toont een heldere afbeelding.

Bij de zaag wil ik de tanden wat scherper houden. De vectorpaden vereenvoudigen veroorzaakt veel beeldverlies.

Vooralsnog heb ik dit handmatig opgelost door in de niet vereenvoudigde vectorpath afbeelding het aantal punten te reduceren.

Komende dinsdag weet ik het resultaat.

Comments

JWW's picture

Bij het snijden in hout ontstaat een zeer strakke snijlijn. Ookal is de detaillering fantastisch, de punten van de zaag gaan toch echt in rook op. Bij een nieuwe test met ethyleenvinylacetaat (eva) foam, een veel buigzamer materiaal speelt opeens de thermoplastische eigenschap een sterke rol. Rond de plek waar de lijn/letter is gebrand is het materiaal ingezakt met ronde randen tot gevolg. In het foam is het nog wel leesbaar omdat er door het branden de letter donkerder is. In mijn toepassing zal het foam als plug gebruikt worden waar een mal van gemaakt wordt en daarna een afgietsel. Bij een kleine test blijkt de tekst niet te lezen te zijn. Het lettertype ga ik aanpassen en de tijdsduur en het vermogen tijdens het snijden zijn nog een mogelijkheid.