wetl (wifi enabled traffic light)

Met kerst was ik in Parijs en toen liep ik langs een antiek winkel, in de etalage stonden voetgangersverkeerslichten zoals ze ook overal in Parijs hangen. Super vette dingen, ik wilde ze hebben! Ik zal al een tijdje te denken over een project waarmee ik de buildstatus van onze software op het werk kon weergeven zodat iedereen snel ziet dat er iets stuk is. Deze verkeerslichten zouden daar ideaal voor zijn. Even naar binnen en vragen wat ze kosten, 100 per stuk of 175 voor rood en groen. Aj, dat was me iets te duur. Waarom niet gewoon zelf maken? Maar dan met de ampelmännchen, want die vind ik leuker. Zo begon WETL, Wifi Enabled Traffic Light.

Case

Een paar maanden geleden had ik voor het eerst wat laten laser cutten (robot arm, nog steeds niet af....) en dit leek me een prima manier om dit verkeerslicht te maken. Na wat pielen in Illustrator en een case importeren met de hulp van MakerCase had ik een eerst ontwerp af. Toen ik dit uploaden naar het bedrijf waar ik de vorige keer iets had laten laser cutten kwam deze calculator terug met 194,34 euro.... Weer zo'n enorm bedrag, dat moet goedkoper kunnen. Opzoek naar een goedkopere oplossing kwam ik ZB45 tegen, waarom niet zelf doen? Dus op een dinsdagavond langs gegaan om is een kijkje te nemen. Liesbeth heeft mij die avond enorm geholpen, mee gekeken naar mijn design, tips gegeven over het werken in Inkscape en we hebben een test print gedaan, super leuk.

Met huiswerk terug naar huis waar ik het design opnieuw gemaakt in Inkscape, vind ik veel makkelijker werken. En opzoek gegaan naar het juiste hout, bij de Gamma, zonder te veel bolling want dan werkt de laser niet goed. Dat laatste was nog een lastige klus :) Daarna weer terug gegaan naar ZB45 en het design geprint. Zie hier onder het resultaat. 

Toen kwam de "zware klus" van het solderen, 164 rode leds en 182 groene. Dat heeft me flink wat avondjes gekost, gewoon omdat het zo saai is :) Maar uiteindelijk was ie af en ik ben best tevreden over het resultaat.

WiFi

Omdat ik een tijd geleden ook een aantal ESP8226 wifi chips gekocht had (hoe kan ik ze laten liggen voor nog geen 5$ per stuk) en deze nog niet echt gebruikt te hebben was de keuze voor aansturing snel gemaakt. Nadat ik op esp8266.com de webserver van sprite_tm tegen kwam had ik een mooie basis om het project te maken. 

Mijn code en de desing voor de case kan je vinden op github.