Nieuwsbrief van ZB45 Makerspace - Mei 2015

Hier is weer een nieuwsbrief van ZB45, met hierin een lijst van curussen, workshops en activiteiten. Aanmelden voor een cursus kan via de link in deze nieuwsbrief.

Bijna iedere dinsdag is er de Open Inloop van 12-21.30 uur.
Op dinsdag 5 mei zijn we gesloten!

Hieronder het workshop-/cursusaanbod voor mei:

3D Printen - Introductie workshop (Volwassenen)
In deze workshop leer je zelf printen met de Ultimaker 3D printer. Ook als je nog nooit een 3D tekening op een computer gemaakt hebt kun je leren 3D ontwerpen en 3D printen. Maandagavond 11 mei van 19.00-21.30 uur of maandagavond 1 juni.
https://zb45.nl/introductie3Dprint

Markt voor Mannenzaken bij Roest
Op zondag 17 mei staan we op de Markt voor Mannenzaken bij Roest.

Werken met de CNC
Leer werken met de CNC-frees. Je leert waar je op moet letten in het ontwerp, hoe het ontwerp om te zetten in G-code en het bedienen van de CNC. Woensdag 20 mei van 13.30-16.00.
https://zb45.nl/freesworkshop

Workshop prototyping met Arduino
De Arduino is een populaire microcontroller die heel geschikt is voor het maken van interactieve installaties en prototypes. In deze cursus leer je hoe je de Arduino kan programmeren. Met praktijkvoorbeelden ga je zelf aan de slag en maak je een eigen proefproject. De workshop is 2 vrijdagmiddagen op 22 en 29 mei van 13.00-16.00 uur.
https://zb45.nl/ArduinoProto

Lascursus
Op zaterdag 23 mei van 10.00-16.00 uur en donderdag 4 juni van 10.00-16.00 uur zijn er cursussen MIG-lassen. De cursus wordt gegeven groepjes van max 3 personen.
Je kan ook met een groepje van 3 inschrijven op een dag naar keuze. Voor gevorderden- en privé cursussen kan je contact opnemen met make @ zb45.nl.
https://zb45.nl/lassen

Cursus Inkscape tekenen voor lasersnijden
In deze cursus wordt het 2D tekenprogramma Inkscape uitgelegd met als uitgangspunt het maken van tekeningen voor de lasersnijder.
Op woensdag 27 mei van 13.00-16.00 uur is er weer een cursus.
https://zb45.nl/cursusinkscape

De 3D Printclub: Zomervakantie
In de eerste week van de zomervakantie is er weer een 3D printclub voor jongeren van 10-15 jaar.In twee middagen kan je bij ons uitvinden wat een 3D printer allemaal kan en zelf leren hoe je je eigen 3D ontwerpen kunt maken, aanpassen en printen.
https://zb45.nl/3dprintclub

Tech Kids Klup
Op woensdagmiddag 19 augustus starten we met de Tech Kids Klub. Wil je weten hoe apparaten in elkaar zitten en hoe ze werken? Wil je zelf een apparaat maken om mee te spelen? Dan is deze cursus echt iets voor jou. Je gaat een oud/kapot ongevaarlijk apparaat netjes uit elkaar halen en kijken wat erin zit. We leren hoe het onderdeel heet en wat het kan. Je onderzoekt of het werkt op een batterij. We maken allerlei leuke nieuw apparaten en speelgoed die ‘iets’ doen. Je kunt ook zelf iets meenemen om te hacken (veranderen). Voor kinderen van 9 tm 12 jaar.
https://zb45.nl/techkidsklup

Verder organiseren we geregeld workshops als er voldoende vraag naar is. Ben je geinteresseerd in de onderstaande workshops, stuur dan een email aan make @ ZB45.nl.

Makerspace workshop voor bedrijven
Eens wat anders doen dan een standaard borrel? Bij ZB45 kunt u kennismaken met de Makerspace en o.a. leren 3D printen en lasersnijden.
https://zb45.nl/bedrijvenworkshop

ZB45 verhuurt ook werkplekken
We hebben een aantal bureau werkplekken beschikbaar in de kantoorruimte en een paar werkplekken in de werkplaats van de Makerspace.
https://zb45.nl/werkplek