Nieuwsbrief van Makerspace ZB45 - April 2015

Hier weer een nieuwsbrief van ZB45, met hierin een lijst van curussen, workshops en activiteiten. Aanmelden voor een cursus kan via de link in deze nieuwsbrief.

ZB45 verhuurt ook werkplekken. We hebben een aantal bureau werkplekken beschikbaar in de kantoorruimte en een paar werkplekken in de werkplaats van de Makerspace. Kijk voor meer informatie over de huur van een werkplek op de website van ZB45.

Iedere dinsdag is er de Open Inloop van 12-21.30 uur.

 

Hieronder het workshop-/cursusaanbod voor april:

De 3D Printclub
De 3D Printclub is voor jongeren van 10-15 jaar. In totaal 8 uur leer je 3D ontwerpen en hoe je een 3D ontwerp uit de printer kan krijgen. Ontdek zo de magie van het maken! In de speciale mei-vakantie editie zijn niet alleen jongeren welkom, maar ook hun ouders (of opa's en oma's, etc.). Je kan je dus alleen inschrijven of samen met een volwassene.

Workshop prototyping met Arduino
De Arduino is een populaire microcontroller die heel geschikt is voor het maken van interactieve installaties en prototypes. In deze cursus leer je hoe je de Arduino kan programmeren. Met praktijkvoorbeelden ga je zelf aan de slag en maak je een eigen proefproject. De workshop is 2 vrijdagmiddagen op 3 en 10 april van 13.00-16.00 uur.
https://zb45.nl/ArduinoProto

Eggbot en paaseieren schilderen
In het paasweekend geven wij in de winkel van Kitsch Kitchen een demonstratie met de Eggbot en de mogelijkheid om zelf digitaal je paasei te beschilderen. Dat kan op zaterdag 4 april en maandag 2e paasdag tussen 13.00 en 16.00 uur. In Kitsch Kitchen kun je ook zelf handmatig paaseieren beschilderen van zaterdag 4 april t/m maandag 2e paasdag.
https://zb45.nl/pasen

Cursus Inkscape tekenen voor lasersnijden
In deze cursus wordt het 2D tekenprogramma Inkscape uitgelegd met als uitgangspunt het maken van tekeningen voor de lasersnijder.
Op woensdagmiddag 8 april van 13.00-16.00 uur is er weer een cursus.
https://zb45.nl/cursusinkscape

3D Printen - Introductie workshop (Volwassenen)
In deze workshop leer je zelf printen met de Ultimaker 3D printer. Ook als je nog nooit een 3D tekening op een computer gemaakt hebt kun je leren 3D ontwerpen en 3D printen. Zaterdagmiddag 25 april van 14.00-16.30 of maandagavond 11 mei van 19.00-21.30 uur.
https://zb45.nl/introductie3Dprint

Werken met de CNC
Leer werken met de CNC-frees. Je leert waar je op moet letten in het ontwerp, hoe het ontwerp om te zetten in G-code en het bedienen van de CNC. Vrijdagochtend 17 april van 9.30-12.00.
https://zb45.nl/freesworkshop

Lascursus
Er is weer cursussen MIG-lassen op zaterdag 18 april van 10.00-16.00 uur. De cursus wordt gegeven groepjes van max 3 personen.
Je kan ook met een groepje van 3 inschrijven op een dag naar keuze. Voor gevorderden- en privé cursussen kan je contact opnemen met make @ zb45.nl.
https://zb45.nl/lassen


Verder organiseren we geregeld workshops als er voldoende vraag naar is. Ben je geinteresseerd in de onderstaande workshops, stuur dan een email aan make @ ZB45.nl.

Makerspace workshop voor bedrijven
Eens wat anders doen dan een standaard borrel? Bij ZB45 kunt u in twee uur kennismaken met de Makerspace, 3D printen en lasersnijden.
https://zb45.nl/bedrijvenworkshop

3D Print op School
In samenwerking met De Rode Loper op school organiseren wij in het komend schooljaar 3D print workshops op basisscholen in Amsterdam Oost.
https://zb45.nl/3Dprintopschool