nieuwsbrief januari/februari

Er gebeurt weer veel in ZB45. Hoog tijd voor een update!

Orchis DLP 3D printer

ZB45 heeft een prototype van de nieuwe Orchis 3D printer in bruikleen. Deze printer gebruikt een DLP-beamer om een vloeistof uit te harden en kan daarmee zeer gedetailleerde objecten printen. Kom 'm uitproberen!

Lassen

Er zijn weer lascursussen! Meld je aan via de website.

Arduino workshop

We beginnen met een serie workshops rond de Arduino. De workshops volgen elkaar niet op, maar belichten ieder een ander aspect van de Arduino. Je kan dus elke keer meedoen, of inschrijven voor de workshops die je interessant vind. We beginnen met in februari met de basics.

Ultimaker-bouwen

Het eerste weekend van maart bouwen wij weer Ultimakers! Je kan je nu opgeven om mee te bouwen.

TA3M

Op 17 februari is TA3M (Techno-Activism 3rd Mondays) bij ZB45. Meestal gaat TA3M vooral over software. Wie weet kunnen wij wat hardware toevoegen?

Workshop: Leren tekenen met Inkscape voor de lasersnijder.

In deze cursus behandelen we verschillende functies van het tekenprogramma Inkscape die handig zijn voor het maken van lasersnij-tekeningen.

En verder:

Donatie: 20W YAG laser

We hebben een 20W YAG-laser gekregen. Hieree kan je heel nauwkeurig in o.a. metaal graveren en misschien zelfs dun metaal(folie) snijden. Het apparaat is getest en het werkt, maar er moet nog wel een veilige kast omheen.

Workshops op lokatie

 We doen in januari en februari weer heel wat lasersnij-workshops op lokatie. Zo zijn we op het Grafisch Lyceum in Rotterdam en in het Museon in Den Haag en op het Fioretti College in Veghel (Trompbot).

3D overflow

We hebben nu wel héél veel 3D printers. En we bouwen maar door. Een stagair werkt aan de Printrbot. Verder in de collectie: Ultimakers, RepRap Darwin, Makerbot, MendelMax, Mendel90, Mendel..., B9Creator, Orchis Portobello...