Machines

Klik <hier> om machines te reserveren

Trotec Speedy 100 laser cutter

 De Trotec Speedy 100 is een lasersnijder met een werkblad-bereik van 605x305 mm. Onze machine is uitgerust met een 45 Watt laser.

Hij kan o.a. de volgende materialen aan:

graveren in glas, leer, kurk, hout, rubber, acrylaat, plastics en metalen.

snijden: van karton, acrylaat tot ong 10mm, populierentriplex (timmerplaat) tot 6mm en vele andere materialen.

Kijk hier voor instructies waar een lasersnijtekening aan moet voldoen.

Look here for instructions to set the right colors in your lasercut drawing.

 

Calortrans CT-60 vinyl cutter

Met de vinyl snijder kan je stickervellen snijden, b.v. om zelf bordjes te maken. Met speciaal shirt-vinyl kan je t-shirts bedrukken. Onze Vinyl Cutter is een CalorTrans CT 60. Voor het bedrukken van shirts is er ook een CT3845 transferpers. De CT60 ondersteunt zoals de meeste vinylsnijders de plotter-aanstuurtaal HP-GL. In Linux kan je HP-GL o.a. maken vanuit Inkscape. Meer over de aansturing van de Vinylsnijder onder Linux vind je hier.

Kijk hier voor instructies waar een vinylsnijtekening aan moet voldoen.

 

Ultimaker 3D printer

Wij hebben een collectie Ultimaker 3D printers. Met deze printer kan je 3D objecten printen van plastic. De Ultimaker wordt verkocht als bouwpakket.In tegenstelling tot de RepRap, waarbij je veel onderdelen zelf moet maken, zijn de meeste onderdelen van de Ultimaker gesneden met een lasersnijder. Dit maakt het bouwproces een stuk overzichtelijker en het lost het probleem van de RepRap op, dat je eerst een 3D printer moet hebben om er één te kunnen maken.De Ultimaker print het beste met PLA: een plastic gemaakt uit (mais)zetmeel. 

 

Portaalfrees

Wij beschikken over een CNC freestafel met een bereik van 130x246 cm. De machine is geschikt voor hout, plastics en (dun) aluminium. De machine vormt een goede aanvulling op ons bestaande machinepark, omdat hiermee net iets groter en dikker materiaal bewerkt kan worden dan met een lasersnijder. Deze machine komt bijvoorbeeld zonder moeite door dikke platen MDF heen en is dus geschikt voor b.v. het maken van onderdelen van meubels. De portaalfrees is een zelfbouw project.