ZB45 Makerspace Amsterdam is gesloten - is closed

ZB45 Makerspace Amsterdam is gesloten per juli 2019.

Sinds januari 2013 was dit een werkplaats waar je digitale maakmachines en gereedschap kon gebruiken. Op dinsdagen was er een open inloop waar je met een lidmaatschap voordelig machines kon uitproberen of materialen en ontwerpen kon testen. Op andere dagen van de week kon je dan de machines of werkplaats huren om je werk verder uit te voeren.

Een greep uit de machines die je kon gebruiken: CNC frees, 3D printers, lasersnijders, naaimachines, lasapparaten, electronica meetapparatuur, allerhande (hand)gereedschap. Met stagiaires bouwden we ook een vacuumformer en een full body 3D scanner en hebben we het Simple Walker II lespakket samengesteld.

ZB45 Makerspace was een initiatief van Jaap Vermaas en Liesbeth d'Hont, die al eerder de FabLab Truck hadden ingericht als mobiel fablab. Monique de Wilt haakte al snel aan met haar enthousiasme en haar ervaring, eerder opgedaan in andere fablabs.

Met een grotere groep gedreven makers verzorgden we vele cursussen om te leren werken met de machines in de makerspace of om kennis op te doen om te kunnen programmeren.

De cursussen die we hebben aangeboden: Introductie 3D printen, Leer werken met de CNC frees, Beginnerscursus Fusion 360, Cursus lasersnijden, Cursus Inkscape, Lascursus, 3D Printclub, Cursus Python (voor vrouwen), Beginnerscursus Arduino programmeren, Introductie OpenSCAD, Tech Kids Klup, Workshop Simple Walker II bouwen, Ultimaker bouw-workshop, Blender Kids computerspel tekenen, Docentencursus Digitale Maaktechnieken.

Liesbeth geeft tegenwoordig cursussen onder de naam DigiMaken.nl. Dit zijn cursussen aan geïnteresseerden en ook cursussen aan docenten en lessen op scholen.

Monique ondersteunt kunstenaars met digitale maak technieken bij de Rijksakademie van beeldende kunsten.

Jaap bouwt interactieve installaties en produceert in opdracht ontwerpen op de cnc frees.

 

Relevante informatie uit cursussen en over machines van ZB45 Makerspace vind je nog steeds op de WIKI.