bartk's blog

Vervolg lasersnijden

Afgelopen dinsdagavond wederom gewerkt aan mijn projekt: een doos gemaakt van 3mm multiplex voor een prototype drumcomputer. Ik ben weer een hoop wijzer geworden:

Markeren gaat sneller dan graveren. Met markeren tekent de lasersnijder een lijn doordat het materiaal niet helemaal doogebrand wordt. Om met de lasersnijder tekst te markeren i.p.v. graveren kreeg ik een aantal TrueType fonts mee die enkel uit lijnen bestaan i.p.v. vlakken. Die gebruik ik nu in Inkspace.

Eerste test lasersnijden

Als test heb ik in Inkscape m.b.v. een extensie een tabbed box gemaakt voor 3mm multiplex waar ik in het bovenblad diverse vormen wilde laten uitsnijden en graveren. Eerst kreeg ik duidelijke uitleg in de werking van de Trotec lasersnijder. Met de standaardinstellingen voor 3mm multiplex sneed de lasersnijder alle stukken perfekt uit, zelfs miniscule vormpjes. Het snijden gaat heel snel, het graveren een stuk langzamer omdat de lasersnijder dan het hele werkvlak net als een scanner van links naar rechts en van boven naar beneden moet aftasten.

Subscribe to RSS - bartk's blog