marius's blog

Cessna lamp

Na mijn tests van een paar weken geleden had ik nog wat tweaks aan mijn design gedaan. Vandaag weer lang ZB45 om het model voor de Cessna lamp uit te snijden.

Duurde lang maar is er allemaal goed uitgekomen. Komend weekend wordt het tijd om het in elkaar te zetten en te schilderen. Daarna een lamp fitting van IKEA erin schroeven en dan hebben we een lamp.

Wordt vervolgd

Laser tests

Vorige week dinsdag weer is langs geweest bij ZB45. Ik ben bezig met het maken van een lamp. Dit wil ik doen met 6mm MDF maar wist niet zeker of dit goed te snijden is met de laser. 

Dus heb wat testjes gedaan en alles lijkt gewoon goed te zijn. Zelfs de Pen-en-gatverbindingen welke ik gegokt had waren precies goed. Omdat het materiaal wat dikker is gaat de laser wel wat langzamer natuurlijk. Duurde daarom allemaal wat langer dan gedacht :)

VolumeKnob

Als ik op het werk naar muziek aan het luisteren ben vind ik het vrij irritant om het volume aan te passen via het OS. Daarom heb ik deze externe volume knop gemaakt. De buizing is gelasercut. Voor meer info en code zie github.

wetl (wifi enabled traffic light)

Met kerst was ik in Parijs en toen liep ik langs een antiek winkel, in de etalage stonden voetgangersverkeerslichten zoals ze ook overal in Parijs hangen. Super vette dingen, ik wilde ze hebben! Ik zal al een tijdje te denken over een project waarmee ik de buildstatus van onze software op het werk kon weergeven zodat iedereen snel ziet dat er iets stuk is. Deze verkeerslichten zouden daar ideaal voor zijn. Even naar binnen en vragen wat ze kosten, 100 per stuk of 175 voor rood en groen. Aj, dat was me iets te duur. Waarom niet gewoon zelf maken? Maar dan met de ampelmännchen, want die vind ik leuker. Zo begon WETL, Wifi Enabled Traffic Light.

Subscribe to RSS - marius's blog