jaap's blog

Makerspace map

Try-out versie van de Amsterdamse makerspace map

 

Split Flab Displays voor De Korte Ontmoeting

ZB45 maakte de split flap displays voor De Korte Ontmoeting, een installatie van Aldo Brinkhoff op de ns-stations in de steden waar De Parade plaatsvindt.

 

Red FabLab Amersfoort en De WAR!

De gemeente Amersfoort heeft besloten het terrein De WAR gevestigd is, te verkopen aan een andere partij. Dit zou het einde betekenen van deze broedplaats, waar o.a. FabLab Amersfoort gevestigd is. Op dinsdag 11 oktober protesteren de gebruikers van De WAR bij de Amersfoortse gemeenteraad tegen deze verkoop. Aangezien ZB45 als sinds de start als FabLab Truck samenwerkt met De WAR, gaan wij ook mee protesteren! ZB45 zal dus dinsdag 11 oktober vanaf 17:30 gesloten zijn.

Ook bezorgd om de toekomst van Fab Lab Amersfoort en De WAR? Ga met ons mee naar Amersfoort. Lees meer op: http://dewar.nl/

Mobile Home uit MDF en ronde hoeken

Blogpost van Claudia (mymobilehome.nl)

Mijn eerste serie mobile homes heb ik bij Laserbeest in Delft laten laser snijden uit 6mm berken multiplex. Ik was blij met het resultaat: mooi hout en stevige onderdelen. Minpuntje: de ronde hoeken uit mijn Illustrator bestand waren niet meegenomen, waardoor mijn caravannetje rechthoekige ramen had gekregen. Een ander minpuntje waren de kosten.

Plug'n'Make magazine publiceert over ZB45

Op de site van Plug'n'Make is een uitgebreid artikel verschenen over ZB45 Makerspace. Met foto's, video en een geschreven interview!

Zie hier: http://plugnmake.com/zb45makerspace-video-interview/

Schaakstukken printen (filmpje)

Groep 7 van basisschool 't Gouden Ei in Amsterdam Zeeburg heeft een schaakspel ontworpen. Eerst hebben ze alle stukken gemaakt uit klei. Vervolgens hebben ze de stukken getekend in 123D Design. Met de 3D printers hebben ze een prototype geprint.

Alsof het gedrukt staat

ZB45 brengt met nieuwe techniek een oud ambacht tot leven: drukletters maken in samenwerking met Novo Typo en GWA.

3D printed CAMpanion plakt GoPro aan je smartphone

De CAMpanion is een 3D printed GoPro mount voor op je smartphone. Handig, niet?

Zelf geen 3D printer? Dan kan je de CAMpanion met 25% korting komen printen bij ZB45.

Boom

Wie zegt dat 3D geprinte vormen niet organisch kunnen zijn?

Pages

Subscribe to RSS - jaap's blog