Blogs

Masker

Super geholpen voor het maken van negatief maskers voor reproductie. Fijne creatieve plek met veel kennis van materiaal en mogelijkheden.

 

Spandoeken voor de Klimaatmars

Vorige week zijn er in ZB45 Makerspace sjablonen gemaakt voor spandoeken voor de Klimaatmars. Zondag 10 maart liepen ze mee.

Spandoeken Klimaatmars gemaakt in ZB45 Makerspace Amsterdam

Technische ondersteuning bij kunstinstallatie Ademnood 1073

Twee kunstenaarscollectieven, Pulchri Studio en Amstelland Kunst (VAK), organiseren gezamenlijk het reizend kunstproject ‘Sustainability Art’. In samenwerking met studenten van TU Delft maken 60 kunstenaars de complexe ontwikkelingen omtrent duurzaamheid invoelbaar. Curator van het project is Saskia Gras.

De tentoonstelling komt naar Pulchri Studio, CBK Amsterdam Oost, TU Delft Library en Museum Jan van der Togt in Amstelveen.

De bijdrage van Helena van Essen is een installatie: Ademnood 1073

Kapstokhaak IVAR Kast

Mijn nieuwste add-on/plug-in voor mijn ivar kast.
getekend in inkscape en uitgefreesd met de C&C
Rob Oost - BlindDesign

 svg bestand: ivar_kapstok3.svg

 

Shirt

Vandaag is mijn zusje jarig en toen ik jarig was had je een persoonlijk cadeautje gegeven dus  dat wilde ik ook graag terug doen. Ik heb daarom een tekst voor op een shirt ontworpen met daarop de definitie van 'sister'. Daarop staan 3 definities die ik verzonnen heb. Ik heb de tekst in inkscape ontworpen en daarna uit laten snijden op de vinylsnijder. Vervolgens heb ik de tekst op het shirt gedrukt. 

Makerspace map

Try-out versie van de Amsterdamse makerspace map

 

Split Flab Displays voor De Korte Ontmoeting

ZB45 maakte de split flap displays voor De Korte Ontmoeting, een installatie van Aldo Brinkhoff op de ns-stations in de steden waar De Parade plaatsvindt.

 

QR code in hout.

Ik wilde het graag uitproberen of het mogelijk was om een QR code in hout (dus geen multiplex) te laseren en of die het dan zou doen.

Het eerste probleem waar ik tegenaan liep was dat door de niet consistente hardheid van het hout de diepte van het laseren varieert.
Hier zie je dat heel goed:De resolutie van de laser maakt het wel heel goed mogelijk om de zelfs hele fijne QR codes goed in het hout te zetten.

Vervolg lasersnijden

Afgelopen dinsdagavond wederom gewerkt aan mijn projekt: een doos gemaakt van 3mm multiplex voor een prototype drumcomputer. Ik ben weer een hoop wijzer geworden:

Markeren gaat sneller dan graveren. Met markeren tekent de lasersnijder een lijn doordat het materiaal niet helemaal doogebrand wordt. Om met de lasersnijder tekst te markeren i.p.v. graveren kreeg ik een aantal TrueType fonts mee die enkel uit lijnen bestaan i.p.v. vlakken. Die gebruik ik nu in Inkspace.

Pages

Subscribe to RSS - blogs