Workshop Arduino voor docenten

Tijdens de Workshop Arduino voor docenten leer je zelfstandig werken met de Arduino. De beste manier om dit te leren is door het zelf te doen.

De Arduino stelt je in staat om op een makkelijke manier projecten te ontwikkelen die voorheen alleen toegankelijk waren voor professionele techneuten.

Leerlingen in het middelbaar onderwijs kunnen hiermee goed zicht krijgen op computergestuurde processen, door deze met de Arduino zelf toe te passen in werkstukken. Voor vakken als Informatica, Wis-, Natuur- en Schijkunde, maar ook Beeldende vorming.

De Arduino is een populaire microcontroller die heel geschikt is voor het maken van interactieve installaties en prototypes. De Arduino is gemakkelijk te programmeren. Er zijn veel verschillende uitbereidingsboards en sensors op aan te sluiten, waardoor een project gemakkelijk in elkaar te zetten is.

Denk aan lampen die je kan laten reageren op beweging, een verwarming die je met je smartphone kan bedienen, robots, en nog veel meer.

In deze workshop van 3 uur werk je met verschillende sensoren (bv. geluid, beweging, vocht, temperatuur, etc.) waarvan de verkregen gegevens verwerkt kunnen worden met de Arduino.

Als docent heb je na deze workshop een goed begin om de Arduino te introduceren in de klas.


 

Voor de deze workshop kunnen docenten zich individueel aanmelden of als groep. Neem voor informatie over de groepsgrootte en prijzen contact op met ZB45 Makerspace, door een mail te sturen naar make@zb45.nl.