Workshop Prototyping met Arduino - voor groep of bedrijf

Deze workshop is bedoelt voor groepen en bedrijven die een workshop willen volgen.

Wij hebben ook een workshop voor particulieren: https://zb45.nl/ArduinoCursus

De Arduino is een populaire microcontroller die heel geschikt is voor het maken van interactieve installaties en prototypes. De Arduino is gemakkelijk te programmeren. Er zijn veel verschillende uitbereidingsboards en sensors op aan te sluiten, waardoor een project gemakkelijk in elkaar te zetten is.

In deze cursus leer je hoe je de Arduino kan programmeren. Met praktijkvoorbeelden ga je zelf aan de slag en maak je een eigen proefproject.

Voor de cursus is geen voorkennis vereist.

Tijdens de cursus maakt de groep gebruik van computers van ZB45 Makerspace met daarop de Arduino software. Arduino's, shields en sensors voor de cursus zijn bij ZB45 aanwezig.

De opzet van de workshop

In een introductie wordt uitgelegd wat de Arduino is en kan, en waar het veelal in toegepast wordt. Daarna begint al de praktijk waarbij je met de Arduino het programma 'Blinky!' gebruikt. Aan de hand van dat voorbeeld wordt uitleg gegeven over de programmeertaal en hoe je gebruik kan maken van voorbeeldprogramma's.

In ZB45 zijn verschillende soorten sensoren aanwezig om dan zelf een toepassing te maken met de Arduino. Per twee of drie personen wordt er dan samengewerkt aan een project waarbij sensoren voor temperatuur- of lichtmeting, servo's, bewegingssensoren of drukknoppen gebruikt kunnen worden.

Groepsgrootte: maximaal 15 personen
Duur van de workshop: 3,5 uur
Kosten: 1150,00€ (excl. BTW)
Inclusief: koffie, thee, sapje, naslagwerk van het cursusmateriaal

Neem voor het boeken van een Workshop Prototyping met Arduino contact op met ZB45. Dat kan door een email aan ons te sturen.